23. Kung fu'en tussen de rijstvelden
21 november 2010 - Yangshuo, China
Hallo allemaal,
Dinsdag (16 nov) zijn we vanuit Guilin met de bus vertrokken naar Longshen en vanaf daar doorgereisd naar Ping'An, een klein dorpje tussen de rijstvelden. Op dit moment is de rijst van het land en is alles droog en bruin, maar de terrassen blijven elk seizoen mooi om te zien! We wilden lekker zelf door de velden wandelen, maar de paden waren erg slecht aangegeven. Al snel kwamen we een vrouwtje van een lokale stam tegen die met ons mee wilde lopen. In haar dorpje, Zhongliu village, konden we blijven eten en slapen. We kregen we een slaapplek in een houten huisje, boven de varkens! Er werd gekookt op een open vuurtje en we hadden al een grote pan zien staan met een of andere smurrie. We dachten dat dit samen met wat rijst ons avondeten zou worden, maar dit bleek voor de varkens te zijn! Twee gezellige vrouwtjes hebben later heerlijk voor ons gekookt en we hebben nog een hele tijd rondom het vuur gezeten.
De vrouwen van de Red Yao stam hebben ontzettend lang haar, tot op hun enkels! Op een bepaald moment knippen ze hun staart af, maar bewaren dit en binden dit op hun hoofd. Voor ons hebben ze hun haren losgehaald en laten zien hoe ze iedere keer een kunstwerkje op hun hoofd maken.
De volgende dag zijn we doorgelopen naar Dazhai, een dorpje verderop. Helaas was het toen regenachtig en bewolkt, dus hebben we de bus naar Guilin weer gepakt.
Op donderdag hebben we met een bamboe bootje een prachtige tocht gemaakt op de Li-river. Overal om ons heen zagen we de pieken van het karstgebergte, echt een hele mooie omgeving is dit! Daarna zijn we doorgegaan naar Yangshuo, een behoorlijk toeristisch stadje. Hier hebben we rondgelopen en de lokale specialiteit 'beer fish' geproefd. Voor onze ogen werd de vis gevangen en mochten we 'm nog even keuren voordat'ie naar de keuken ging...
Vrijdag zijn we vertrokken naar de Giggling Tree, een hostel net buiten Yangshuo dat gerund wordt door een Nederlands stel. We zitten hier echt op een top lokatie: op het platteland, aan een rivier, tussen de bergen. Heerlijk even helemaal weg van alle drukke steden, smog en toeristen. Ze hebben ook nog eens een goede keuken, inclusief hutspot, maar daar wachten we nog even mee tot we weer in Nederland zijn ;)
Zaterdag hebben we fietsen gehuurd en hebben we heerlijk door de omgeving gefietst over kleine paadjes tussen de akkers door. Het was prachtige weer en zo mooi!
Vanmorgen (zondag) hebben we een prive-les in de Chinese vechtsport Kung fu gekregen. Na een paar rondjes hardlopen en verschillende opwarmoefeningen was het tijd voor het echte werk. De instructeur deed verschillende moves voor, maar die van ons zagen er toch iets minder indrukwekkend uit... Je hebt echt ontzettend veel kracht, leningheid en conditie nodig, maar het was wel erg leuk om het eens te proberen :)
Vanavond pakken we de bus richting Shenzen en gaan we door naar Hong Kong. In die omgeving zullen we de laatste dagen van onze reis verblijven!
Liefs,
Wim en Nina

Heeft Wim toch z'n zin gekregen met het kung fu'en in de rijstvelden;) Klinkt allemaal erg leuk, en lekker off the beaten path :) De rijstvelden zien er wel echt heel anders uit zo! Maar niet minder mooi! Heel veel plezier nog de laatste week en tot snel!
Liefs, Manon
En weer genieten we van jullie belevenissen en mooie foto's, leuk hoor het bordje, " de koffie staat klaar" ga je je helemaal thuis voelen.
Geniet samen nog van de laatste dagen in China en tot binnenkort.
Liefs, Gerard, Ria en Jori
Ook Manon willen we hiervoor nog graag bedanken en succes wensen met haar verdere studie. Groetjes, Tonnie en Irene
Ik blijf jullie verhalen en foto's volgen. Prachtig om zo nog meer van China mee te mogen maken. Mooie foto's en mooie ervaringen.