17. Bikkelen, koken en wandelen in Beijing

16 oktober 2010 - Beijing, China

Ni hao allemaal,

Afgelopen week stond voornamelijk in het teken van studeren. Zowel overdag als ’s avonds wordt er door ons hard gewerkt aan de projecten. Tevens beginnen we een beetje het gevoel te krijgen dat we niet zo heel erg lang meer in Beijing zitten en nu toch maar eens de echt toeristische trekpleisters van Beijing moeten gaan ontdekken. Zo zijn we deze week naar de Verboden Stad geweest, hebben we de fijne kneepjes van het Chinese koken geleerd en hebben we rondgelopen in de bossen vlakbij Beijing.

Verboden Stad
De Verboden Stad was vroeger afgesloten voor ‘de normale mens’ en het was de plaats waar vandaan de Chinese keizers hun rijk een aantal eeuwen lang bestuurden. Het verhaal gaat dat als je binnenkwam in de Verboden Stad je gelijk vermoord werd. De sfeer hoe je hem nu proeft is in tegenstelling tot hoe het vroeger waarschijnlijk is geweest erg sfeervol. In het midden van de Verboden Stad bevinden zich de grote gebouwen, het bekende plein, en hordes met Chinese toeristen. In de kleine straatjes daaromheen is het echter heerlijk rustig en gemoedelijk met sfeervolle rode muren en Chinese doorgangetjes. We dachten we gaan op een dinsdag (12 okt) dan is het lekker rustig, maar niets bleek minder waar. Duwende en voordringende Chinese toeristen in overvloed… Toch zorgen die Chinese mensjes ook voor leuke plaatjes. Bijvoorbeeld van kinderen die een gat in hun broek hebben zodat ze gemakkelijk overal kunnen plassen.

Kookcursus
Aangezien het eten hier in China super lekker is en nog steeds niet verveeld, leek het ons leuk om een keer een kookcursus te doen (in navolging van de kookcursus in Vietnam). Met z’n achten hadden we na het bezoek aan de Verboden Stad privéles bij een vrouwtje thuis in een Mediterraan aandoende hutong. Petra en Remco voelden zich geen echte keukenprinsesjes dus waren als enigen niet bij de kookcursus. Eerst kregen we een korte uitleg over de verschillende soorten sausen die gebruikelijk zijn in de Chinese keuken, en daarna mochten we echt aan het werk. We hebben een biefstukgerechtje, een kipgerechtje en twee aubergine gerechtjes gemaakt. De basis is telkens ongeveer gelijk, dan wat sausjes eroverheen in de pan, en smullen maar! Dat moeten we thuis ook nog wel kunnen. ;)

Wandeling
Vandaag (16 okt) hebben we getracht een wandeltocht te doen in de omgeving van Beijing. Toen we op ’t verste puntje met de metro waren uitgestapt en probeerde een taxi te krijgen naar de ‘West Mountain’ weigerde iedereen ons. ‘File’ werd er gezegd. Vlakbij zagen we echter ook een klein gebergte, dus zijn we daar maar heen gelopen. Het begin van de ochtend waren we met z’n tienen, maar halverwege was er een meningsverschil tussen de mannen en de vrouwen, waarbij de mannen naar de verre officiële ingang gingen en de vrouwen een binnendoor weggetje de berg op namen. Het uitzicht bovenaan was niet heel geweldig, maar de bomen waren al wel mooi gehuld in herfstkleuren! Bovenaan hebben we lekker gepicknickt met zelfgemaakte broodjes tonijn en sushi en onze dag was weer goed!

Projectfrustraties
De rest van de week zijn we super hard bezig geweest met het modelleren van onze Artist Studio’s in SketchUp, het maken en het constant verbeteren van de plattegronden voor de Artist Studio en het maken van echte maquettes.
Gister (vrijdag 15 okt) hadden we ineens om drie uur een presentatie over de Artist Studio voor een architect die de docenten hadden uitgenodigd. In een lokaal dat helemaal vol lag met afval moesten we ineens een presentatie gaan geven, terwijl we van niets wisten. Gelukkig zetten wij snel even een presentatie in elkaar, maar beetje vreemd was het wel…

Aankomende weken nog even hard aan de bak met de projecten want de deadlines beginnen nu toch echt dichterbij te komen!

Wish us luck!

Liefs, Nina en Manon

1. Henrieke:
    16 oktober 2010
    Das een goed koksmes Manon! :) Ik kijk uit naar je kookkunsten als je weer in NL bent!
    Succes met alle deadlines!

Liefs, Henrieke
  2. Marlies:
    Hey Nina,

Bedankt voor je kaartje, echt super leuk! Ik stel voor dat je over een maandje of 4 een keertje lekker Chinees voor ons gaat koken bij een van de maandelijkse meetings!:D

Zelf ben ik inderdaad druk met voorbereiden voor m'n eigen studiegerelateerde reis naar het buitenland, over 1,5 week zit ik al in Ghana!:)

Nou, geniet nog even van de laatste weekjes!

x Marlies
  3. Irene en Tonnie:
    16 oktober 2010
    Hoi Nina en Manon, We vinden het echt heel erg leuk jullie verhalen en Foto's. We reizen zo een beetje met jullie mee door China.
    Nina bedankt voor je kaart! Meiden veel succes met de studie en geniet van al het moois!
  4. M. Dezijn:
    16 oktober 2010
    Lieve Manon, bedankt voor je kaartje! Erg leuke verrassing. Veel s6 met de dingen die moeten, maar ik heb er vertouwen in dat ook dat goed gaat komen! :-)

Liefs
    Meta.
  5. Nanda:
    Ni hao,
    Gave foto's en leuk verhaal zeg, een kookworkshop is altijd wel leuk om te doen!;) Succces met de studie, komt vast goed !

Veel liefs, je zus.
  6. Evelien:
    16 oktober 2010
    Hai meiden, wat een geweldig verhaal weer,jullie zitten ook niet stil.En we zijn heel blij dat wij op deze manier met jullie mee mogen reizen. ;)Helemaal top.Nog even en dan zit het er weer op.Geniet er dus nog even dubbel en dwars van.Succes met de studie,en een hele dikke knuffel Evelien
  7. Ries en Evelien:
    16 oktober 2010
    Toppieverhaal weer en mooie foto's van de verboden stad die gelukkig niet meer verboden is. Suc6 nog met de laatste weken. Snik snik voor jullie......
  8. Lieke:
    16 oktober 2010
    Hé Manon, ik ben weer helemaal bij met het lezen van jullie verhalen en foto's. Echt geweldig die reis! Wil ook zoiets!!! :) Geniet er dus nog ff van, succes met studeren en de vage chinezen ;)
    Liefs Lieke
  9. Gerard en Ria:
    17 oktober 2010
    Hallo Nina en Manon,
    leuk hoor jullie uitstapjes en kookcursus en foto's. Nog een paar weekjes studie en dan zit het er alweer op. Heel veel succes en nog lekker genieten van jullie vrijetijd.
    Lieve groetjes van Gerard en Ria
  10. Bianca:
    Hoi Nina!

Bij deze verwachten we natuurlijk wel een chinees dineetje als je terug bent :) Kan me voorstellen dat de tijd snel lijkt te gaan, dat is hier al zo en als je ver weg zit natuurlijk nog meer!

Liefs Bianca
  11. Marleen:
    19 oktober 2010
    Heel veel succes met de zware loodjes voor jullie project!

Kus Marleen
  12. bali fresh female farmers:
    19 oktober 2010
    halo ibu ibu dan bapak bapak,
    bagus sekali foto foto dari cina
    kapan datang ke bali lagi?
    salam dari widije merti komang lesmana iluh dan ronalt
  13. Janneke:
    25 oktober 2010
    Hej Nina,

Veel succes met je project.
    En vooral nog veel plezier met het bekijken van Beijing!

Liefs,
    Janneke