6. Sprookjes in Tam Coc, Halong Bay en Hanoi!
19 augustus 2010 - Hanoi, Vietnam
Hoihoi allemaal,
Na een nacht in de sleeperbus kwamen we zondagochtend vroeg aan in Ninh Binh. Dit is een erg klein stadje waar niet veel toeristen komen, maar de toeristen die er zijn komen voor Tam Coc en wij dus ook. Allebei achter op een scooter werden we naar Tam Coc gebracht. Hier stapten we in een roeibootje en zaten we op het water midden tussen de rijstvelden en limestones. Af en toe moesen we even bukken, we zijn door drie grotten gevaren. Echt een prachtige tocht, waarbij we allebei een Efteling gevoel kregen! Daarna hebben we een pagode bezocht die op een berg bleek te liggen en waarvoor we een stuk moesten klimmen. Het was ontzettend warm, maar de echte klimtocht begon pas echt toen we de Mua Cave op wilden, met zo'n 480 treden. Het was warm en zwaar, maar met ons doorzettingsvermogen komen we er natuurlijk wel. En het was zeker de moeite waard! Echt een geweldig uitzicht hadden we op de top en de roeibootjes van Tam Coc zagen we in de verte weer voorbij komen. Toen waren we wel toe aan een lekkere lunch om onze energie weer aan te vullen en kregen we noodle soep met ... stokjes! ;)
Ninh Binh hadden we in een dag wel gezien dus voor de komende twee dagen hadden we een tour naar Halong Bay gepland. Omdat Ninh Binh niet zo toeristisch is, reden en geen toeristenbussen en werden we opgehaald door een public bus. Deze zat al overvol, maar toch is het gelukt om ons samen met nog 4 anderen en 6 backpacks erbij in te proppen en konden we de komende vier uur geen kant op. In Halong City zijn we op de boot gestapt en vaarden we tussen enorme rotsen. Het was niet vergelijkbaar met Ninh Binh, Halong Bay was ontzettend veel groter. Doordat het weer minder goed was, was het uitzicht wat grauw en mysterieus. 's Middags hebben we bij een eilandje aangelegd en een grot bezocht en daarna konden we zelf kayakkend tussen de rotsen door. Heel gaaf allemaal! 's Avonds hebben we op de boot gegeten en daarna was het party party met karaoke, wat hebben we gelachen! Inmiddels regende en onweerde het hard, waardoor af en toe de stroom uitviel.
De volgende ochtend (dinsdag) hoopten we op een mooie zonsopkomst, maar helaas hadden we weer regen en was het helemaal bewolkt. We zijn weer terug gevaren naar Halong City en vanaf daar zijn we in de bus gestapt naar Hanoi. Hier kwamen we aan het eind van de middag aan en eigenlijk hadden we weer een drukke vieze stad verwacht, maar het blijkt heel erg mee te vallen!
Woensdag hebben we met een stadswandeling zelf Hanoi verkend en zijn we veel leuke straatjes, marktjes en souvenirtjes tegen gekomen. Ook zijn we naar een 'Water puppet show' in een theater geweest. Heel erg grappig: Vietnamese muziek met allemaal dansende en bewegende poppen/dieren/bootjes op het water. Gelukkig waren de verhaaltjes heel eenvoudig, dus zelfs met onze Vietnamese taalkennis goed te volgen. We zaten helemaal op de achterste rij, maar toch hebben we voor jullie wat mooie foto's kunnen maken.
Vanavond vertrekken we met de nachttrein naar Sapa, waar we drie dagen zullen gaan rondtrekken en bij de lokale bevolking kunnen eten en slapen. We zijn erg benieuwd hoe dit zal zijn, over een paar dagen kunnen we het jullie vertellen!
Liefs,
Manon en Nina

Veel liefs Nanda ;)
Liefs!
Net even alle verhalen en foto's weer gelezen en bekeken.
Schitterend! Wat een avontuur.
Fijn dat alles zo goed verloopt.
Nog een hele mooie trip verder en GENIET!!!!!!
groetjes,
Marian en Herman.