5. Cultuur en natuur snuiven in Hue
14 augustus 2010 - Hue, Vietnam
Lieve allemaal,
Afgelopen dagen hebben we doorgebracht in Hue, een Frans vestingstadje van oudsher in 't midden van Vietnam.
Donderdag (12 aug) zijn we de stad een beetje doorgelopen en hebben we de citadel bezocht die midden in de stad ligt; afgesloten door een grote muur. Bij de ingang van de citadel werden we al opgewacht door een 'cyclo' die ons wel een uur mee wou nemen door de citadel heen. Aangezien we toch nog een keer van plan waren dit vervoersmiddel te nemen, besloten we dit nu te doen. Een leuke ervaring! De cyclo-driver wist van alles te vertellen over de citadel en over de strijd die zich er heeft afgespeeld tussen de Vietcong en de Amerikanen. En hij was er erg op gefocussed dat we overal foto's namen, ook al waren sommige dingen niet heel bijzonder. Op een gegeven moment zelfs een hele fotoshoot gedaan met onszelf fietsend op een cyclo, de ander erin zittend zodat we een 'souvenir' hadden als we weer thuis waren.
De volgende dag (vrijdag 13 aug) besloten we weer eens lekker Hollands de fiets te pakken en de pagodes en tombes hier in de buurt te gaan bezoeken. De fietstocht zelf was erg mooi, tussen de rijstvelden door, tussen de bergen en langs de rivier. Heerlijk rustig zo zonder getoeter van scootertjes. We begonnen in westelijke richting naar de pagoda, eentje met 7 lagen die erg schattig was met mooie kleurtjes. Tot zover ging de fietstocht goed. Tot op een gegeven moment ons smalle zandweggetje echt ophield en we bij een afgesloten hek terecht kwamen. 'Toevallig' was er een vrouwtje met een bootje die met handen en voeten duidelijk probeerde te maken wij met de fietsen op haar kleine bootje konden en dat zij ons wel verder zou brengen. Zo gezegd zo gedaan, super grappig op dat kleine bootje met onze fietsen en varen maar. Zelf ook nog even een stukje gepeddeld voor het idee. Helaas was het boottochtje maar kort en mochten we weer verder op de fiets.
Na in totaal 3 uur fietsen op onze boodschappenfietsjes kwamen we eindelijk aan bij ons einddoel de Tombe. De tombe bestond uit meerdere tempels en gebouwen en een groot landgebied erom heen met meertjes en oude bomen. Bizar om te bedenken dat dit allemaal voor 1 man is gebouwd. Na een snel bezoekje maar weer snel op de fiets gestapt aangezien er hele donkere wolken aankwamen en we al gedonder in de bergen hoorde.
's Avonds alleen nog maar gerust na de uitputtende fietstocht van 30 km in de brandende zon. Vandaag is tevens een rustige dag. We vertrekken vanavond om half 6 verder naar 't noorden (Ninh Binh) met de nachtbus, op zoek naar nieuwe avonturen!
Liefs, Nina en Manon
p.s. Bedankt voor alle leuke reacties! Het is voor ons telkens weer leuk als we zien dat mensen onze berichten lezen!
p.s2. Het eten in Nina's cafe was erg lekker! En 't personeel erg vriendelijk!

Tot 't volgende bericht!
Groetjes,
Marlies
Kus, Henrieke
Heel veel plezier nog en geniet ervan, want de tijd vliegt voorbij!
Kus Jolet
Super leuk om jullie verhaaltjes te lezen! Geniet ervan en veel plezier in Ninh Binh! Kijk uit naar het volgende verhaaltje:)
Kus
interessant om jullie reisverhalen te lezen! Nog veel plezier met jullie rondreis en studeer ze binnenkort in Beijing.
Wat is het ontzettend leuk om op deze manier een beetje van jullie verre reis mee te maken. We hebben echt bewondering voor jullie. Heel veel plezier samen.
Groetjes, Christel
Veel plezier nog!
X Petra
Ondernemend stel zijn jullie. Fietsen, bootje varen en heel veel cultuur snuiven in een land dat jullie dichter bij ons brengen. Nog steeds VET COOL! Ga zo door!
Ik heb net al jullie verhalen achter elkaar gelezen! wat ontzettend leuk om te lezen zeg! en al helemaal met die foto's erbij! :) Vietnam ziet er ook precies uit zoals ik in gedachte heb!
heel veel plezier en geniet ervan!
xx
Wat leuk om jullie reisverhalen,alle avonturen zo te kunnen volgen.De foto's maken het helemaal compleet.Jullie zijn wel erg ondernemend en jullie fietstocht en dan mee op die kleine bootjes,geweldig.Genoeg te beleven en veel moois te zien.Wij wensen jullie nog veel plezier en wij blijven meegenieten.Groetjes Angelika en Fam.
Leuk hoor! Nog veel plezier en werkze.....
Groetjes Frans